Menu mora biti stvaran i mora pratiti umjetnost kuhanja,
a pravi kuhar mora znati jelu dati dušu.
Ulica Martina Divalta, broj 4, u Osijeku muzej@okusa.hr
Jedan smo od najpoznatijih restorana u Osijeku i okolici, koji svoju popularnost u prvom redu duguje odličnoj kuhinji, posebice
jelima pripravljenima na žaru. Interijer, važan za ukupan dojam. Uz ukusnu hranu i vrlo dobar izbor vina, odlikujemo tradicionalno
kvalitetnom uslugom. Cijene su otprilike na razini osječkog prosjeka, a u restoranu primaju sve važeće kreditne i debitne kartice
(putem njih iznos se "skida" s tekućeg računa) te naravno čekove svih banaka. Postali smo omiljena osječka lokacija za održavanje
poslovnih ručkova i sastanaka izvan ureda te položaj Gradskog vrta.
Menu.
Pregledajte 'Menu' odabirući pojedinu kategoriju ili ih pogledajte sve!
- Jelovnik
- Plate
- Predjela
- Tjestenine
- Juhe
- Mesna jela
- Riba
- Vege
- Salate
- Prilozi
- Deserti
- Pića
- Kava
- Bezalkoholna pića
- Pivo
- Alkoholna pića
- Vina
- Na čaše
- Šampanjci
- Bijela vina
- Rose vina
- Crvena vina
- Desertna vina
- Sve
Makrobiotika podrazumijeva cjelokupni način prehrane i selekciju namirnica prema makrobiotičkim načelima. Npr. ravnoteža namirnica
je izuzetno važna, a žitarice, mahunarke, povrće, orašasti plodovi, sjemenke i voće osiguravaju tu ravnotežu. Makrobiotika kao
filozofija teži tome da uravnoteži boje i okuse u obroku kao i da kombinira kraće i duže načine pripreme. Također, poželjno je
da prehrana bude u skladu s godišnjim dobom i promjenama u prirodi jer prema makrobiotičkim načelima određene namirnice i načini
pripreme hlade organizam, dok ga drugi griju. Ipak svaki je čovjek poseban i stoga je izuzetno važno načelo individualnog pristupa
koje uvažava zdravstveno stanje, razinu aktivnosti, starost i spol pojedinca.
Makrobiotički pristup zdravlju temelji se na tradicionalnoj filozofiji da je hrana najbolji lijek zajedno s radom, vježbom i
prirodnim načinom života. Hrana se priprema jednostavno i raznoliko. Raznolikost uključuje raznolike sastojke, ali i različite
načine pripreme i korištenje začina. Priprema namirnica zahtijeva posebnu pozornost od načina na koji peremo namirnice, kako
ih režemo pa do načina kako ih kuhamo. Makrobiotika u sebi sadrži i vegetarijanska načela, no istodobno ostavlja mogućnost da
sve populacije koje su podnebljem i načinom života upućene na prehranjivanje mesom i dalje to čine (npr. Eskimi i neka plemena).
Organsko-biološki uzgojene namirnice osnova su makrobiotičke prehrane, a preporuka je da se namirnice konzumiraju svježe kako
bismo maksimalno iskoristili njihovu vitalnu energiju i hranjive sastojke.
POGLEDAJTE NAŠ KOMPLETAN MENU u PDF-u.
Jelovnik, 2017. |
Cjenik pića, 2017. |
Vinska karta, 2017.