Strana kuharica

'Les Diners de Gala' je prepuna nadrealnih ilustracija i recepata inspiriranih glamuroznim večerama.



Ulica Martina Divalta, broj 4, u Osijeku muzej@okusa.hr



Na meniju se nalaze 'Tisuću godina stara jaja', 'Teleći kotleti punjeni puževima', 'Kolači od žabe', ... Oni koji su spremni upustiti se u kuhanje na Dalijev način, će se morati odreći bilo kakve posebne prehrane na kojoj se nalaze. Želimo jasno reći da, počevši od prvih recepata, 'Les Diners de Gala', je sa svojim ilustracijama posvećena zadovoljstvima okusa.

POGLEDAJTE NAŠA IZDANJA STRANIH KUHARICA.

Grandma's kitchen, 2017. | Green kitchen, 2017. | Fairytail kitchen, 2017.

Makrobiotika podrazumijeva cjelokupni način prehrane i selekciju namirnica prema makrobiotičkim načelima. Npr. ravnoteža namirnica je izuzetno važna, a žitarice, mahunarke, povrće, orašasti plodovi, sjemenke i voće osiguravaju tu ravnotežu. Makrobiotika kao filozofija teži tome da uravnoteži boje i okuse u obroku kao i da kombinira kraće i duže načine pripreme. Također, poželjno je da prehrana bude u skladu s godišnjim dobom i promjenama u prirodi jer prema makrobiotičkim načelima određene namirnice i načini pripreme hlade organizam, dok ga drugi griju. Ipak svaki je čovjek poseban i stoga je izuzetno važno načelo individualnog pristupa koje uvažava zdravstveno stanje, razinu aktivnosti, starost i spol pojedinca.

Makrobiotički pristup zdravlju temelji se na tradicionalnoj filozofiji da je hrana najbolji lijek zajedno s radom, vježbom i prirodnim načinom života. Hrana se priprema jednostavno i raznoliko. Raznolikost uključuje raznolike sastojke, ali i različite načine pripreme i korištenje začina. Priprema namirnica zahtijeva posebnu pozornost od načina na koji peremo namirnice, kako ih režemo pa do načina kako ih kuhamo. Makrobiotika u sebi sadrži i vegetarijanska načela, no istodobno ostavlja mogućnost da sve populacije koje su podnebljem i načinom života upućene na prehranjivanje mesom i dalje to čine (npr. Eskimi i neka plemena). Organsko-biološki uzgojene namirnice osnova su makrobiotičke prehrane, a preporuka je da se namirnice konzumiraju svježe kako bismo maksimalno iskoristili njihovu vitalnu energiju i hranjive sastojke.

Organizacija

VRHUNSKIH KONCERATA

U proteklom razdoblju smo se potrudili da vrhuska usluga i ambijent doživi još veće iskustvo svakog posjetitelja, te smo ugostili razne glazbenike koji su sa svojim nastupima oduševljavali naše goste. Galeriju i članke o istima možete pogledati na stranicama pod nazivom 'Koncerti'.

Kontaktirajte nas

border

Na ovom dijelu stranice nam možete poslati bilo kakav upit ili prijedlog za Vaš, što bolji ugođaj kada dođete k nama. Molimo vas da rezervaciju termina obavite na stranici za rezervaciju.

check
check

Osnovni podatci

Ovdje se nalaze najosnovniji podatci, potrebiti za vaše lakše snalaženje dolaska kod nas. Ako vam u kojem slučaju, bilo koji podatci nisu dostatni za vaše potrebe, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, rado ćemo Vam pomoći. U slučaju da iz nekog razloga ne želite poslati Email preko naše stranice, slobodno pošaljite na dolje navedeni facebook link 'muzejokusa@gmail.com.'

Muzej okusa

  • Martina Divalta broj 4,
  • 31 000 Osijek,
  • muzej@okusa.hr,
  • Croatia
  • Mob:+ 385 (095) 543 30 50
  • Tel:+ 385 (031) 284 607
  • muzejokusa@gmail.com

Radno vrijeme

  • Pon - od 7:00 do 23:00 sata,
  • Uto - od 7:00 do 23:00 sata,
  • Sri - od 7:00 do 23:00 sata,
  • Čet - od 7:00 do 23:00 sata,
  • Pet - od 7:00 do 24:00 sata,
  • Sub - od 7:00 do 24:00 sata,
  • Ned - od 7:00 do 23:00 sata