Ambijent mora biti stvaran i mora pratiti umjetnost kuhanja,
a kakojedna umjetnost prati drugu i glazbenici čine svoj dio u ozdravljenju duše.
Ulica Martina Divalta, broj 4, u Osijeku muzej@okusa.hr
Jedan smo od najpoznatijih restorana u Osijeku i okolici, koji svoju popularnost u prvom redu duguje odličnoj kuhinji, posebice
jelima pripravljenima na žaru. Interijer, važan za ukupan dojam. Uz ukusnu hranu i vrlo dobar izbor vina, odlikujemo tradicionalno
kvalitetnom uslugom. Ali važan dio ambijenta su ponajbolji glazbenici koji imaju cjelovečernje programe i ostavljaju nimalo
ravnodušne goste ' Muzeja okusa'. Postali smo omiljena osječka lokacija za održavanje mini koncerata u regiji.
Koncerti.
Pregledajte 'Galerije' izvanrednih koncerata i 'Gala' večeri!
- Ana Rucner
- State
- Djela
- Moderato
- End
- Mezzo
- Fish
- Lege
- Sala
- Prigoda
- Desert
- Beta
- Solo
- Bezuvjetno
- Pjesma
- Alkohol
- Vina
- Na čaše
- Šampanjci
- Bijela vina
- Rose vina
- Crvena vina
- Desertna vina
- Sve
Makrobiotika podrazumijeva cjelokupni način prehrane i selekciju namirnica prema makrobiotičkim načelima. Npr. ravnoteža namirnica
je izuzetno važna, a žitarice, mahunarke, povrće, orašasti plodovi, sjemenke i voće osiguravaju tu ravnotežu. Makrobiotika kao
filozofija teži tome da uravnoteži boje i okuse u obroku kao i da kombinira kraće i duže načine pripreme. Također, poželjno je
da prehrana bude u skladu s godišnjim dobom i promjenama u prirodi jer prema makrobiotičkim načelima određene namirnice i načini
pripreme hlade organizam, dok ga drugi griju. Ipak svaki je čovjek poseban i stoga je izuzetno važno načelo individualnog pristupa
koje uvažava zdravstveno stanje, razinu aktivnosti, starost i spol pojedinca.
Makrobiotički pristup zdravlju temelji se na tradicionalnoj filozofiji da je hrana najbolji lijek zajedno s radom, vježbom i
prirodnim načinom života. Hrana se priprema jednostavno i raznoliko. Raznolikost uključuje raznolike sastojke, ali i različite
načine pripreme i korištenje začina. Priprema namirnica zahtijeva posebnu pozornost od načina na koji peremo namirnice, kako
ih režemo pa do načina kako ih kuhamo. Makrobiotika u sebi sadrži i vegetarijanska načela, no istodobno ostavlja mogućnost da
sve populacije koje su podnebljem i načinom života upućene na prehranjivanje mesom i dalje to čine (npr. Eskimi i neka plemena).
Organsko-biološki uzgojene namirnice osnova su makrobiotičke prehrane, a preporuka je da se namirnice konzumiraju svježe kako
bismo maksimalno iskoristili njihovu vitalnu energiju i hranjive sastojke.